Szent Kinga Templom

templom„SZENT KINGA SZÜLETÉSNAPJA”

Nagy örömben volt része a Küngösi Római Katolikus Egyházközségnek

Március 03.-án (szombaton), amikor Lengyel barátainkkal együtt megünnepelhettünk

Árpád-házi Szent Kinga, épülő templomunk védőszentjének születésnapját.

A szentmisét és az ünnepi alkalmat az Országos és a XVII. Kerületi Lengyel Nemzetiségi

Önkormányzatokkal és a helyi Küngösi Önkormányzattal együtt szerveztük meg.

A Lengyel – Magyar Baráti Társaság is képviseltette magát az ünnepen, valamint a Budapesti Lengyel Plébánia közössége is, Plébánosukkal és a Szent Kinga Kórussal együtt, Akik a szentmisén énekkel örvendeztettek meg bennünket.

A szentmise elején a Csajági Református Általános iskola gyermekei kis műsorral köszöntötték a Jó Istent és a megjelenteket.

A szentmisén vendégünk volt Roman Kowalski Úr a Lengyel Köztársaság Magyarországi Nagykövete és Felesége. A szentmisét követően pedig megáldásra került, Beke Zsolt plébános és Dusicza Ferenc református lelkész által, egy emléktábla, amely a templom három harangjának Lengyelországból való származását és a Lengyel és Magyar baráti szeretetünket örökíti meg.

A templomépítés is szép fázisába érkezett, az ünnepre már látogatható lett a templomtér. A napokban megérkezett az oltár, felkerült az altemplomból már az orgona, s a Csajági, Balatonfőkajári, küngösi és a környékbeli gyermekek munkáiból szép kiállítás várta a templomba érkező híveket. A csajági iskolások, tanári irányítással, sok szép képet, maketteket, a balatonfőkajári gyerekek pedig és egy a Szent Kinga legendáit ábrázoló szárnyas oltár és képeket készítettek.

Köszönve mindenki munkáját, imáját és adományait, Beke Zsolt plébános és Szabó Gergely Küngösi Polgármester.