TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Lakosság!

A Magyarországot is érintő koronavírus járvánnyal kapcsolatban az alábbi fontos újabb tudnivalókról tájékoztatom a tisztelt Lakosságot.

A háziorvosi rendelő új vonalas telefonszámán – 06-88/911-958 – vagy a 06-30/582-35-71-es telefonszámon érhető el. A receptfelírás és gyógyszerkiváltás a meghirdetett menetrend alapján történik, azzal a kiegészítéssel, hogy a receptek és a gyógyszerek kiadása kizárólag CSÜTÖRTÖKI NAPON történik. Kifejezetten ajánljuk a falugondnoki személyes közreműködés igénybevételét az otthonmaradás segítése érdekében. Az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy a kialakított rendszer működőképes, így arra kérem Önöket, hagyatkozzanak nyugodtan az önkormányzat és a falugondnoki szolgálat általi segítségnyújtásra, akár hétvégi napokon is!

A Falu Boltja bejáratához kézfertőtlenítő berendezést helyeztünk el. Kérjük, hogy vásárlásuk előtt használják a készüléket maguk és környezetük biztonsága érdekében! Fontos változás, hogy az üzlethelyiségben egyszerre legfeljebb 4 fő vásárló tartózkodhat! A belépési szabályok a bejáratnál kerültek kihelyezésre.

A vírushelyzet okán március 16-tól digitális oktatás folyik a tanintézményekben. Az otthontanulás egy szokatlan helyzet, melyhez a diákoknak, szülőknek és tanároknak egyaránt alkalmazkodniuk kell. Az önkormányzat ezen a területen is segítséget kíván nyújtani. Kérjük, akinek a tananyaghoz kapcsolódó nyomtatásra nincsen lehetősége, az jelezze igényét Lelkes Annamáriánál a lelkes.annamaria.kungos@gmail.com e-mail címen hétköznapokon 8.00 és 16.00 óra között. A kért dokumentumokat nyomtatva a falugondnoki szolgálat segítségével eljuttatjuk a családhoz.

Többen megkerestek, hogy felajánlják önkéntes segítségüket a közös küzdelemben, munkában. Köszönet érte! Készülve a következő időszak kihívásaira egy adatbázist állítok össze, hogy ki-milyen típusú önkéntes munkába tudna besegíteni (pl: bevásárlás, fertőtlenítés, gépjármű vezetés, gyermekfelügyelet, online programok lebonyolítása, informatikai eszközök kihelyezése, korrepetálás, stb.) Kérem, szíveskedjen a hivatal@kungos.hu címre egy rövid leírást küldeni, vagy telefonon értesíteni, ha Ön is fel tudja ajánlani segítségét egy esetlegesen elhúzódó vagy súlyosbodó járvány-helyzetben.

Naponta frissül honlapunk tartalma a vírushelyzetről és a tennivalókról is, kérem, tájékozódjanak! Tájékoztatónk hátoldalán a rendőrség fontos felhívását tettük közzé.

Legyünk türelmesek és vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra! 

Küngös, 2020. március 24.                                 Szabó Gergely polgármester

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük