KÖZLEMÉNY

KÖZLEMÉNY

A Magyarországot is érintő koronavírus járvánnyal kapcsolatban tegnapi napon kiadott tájékoztatóm megjelenése óta egy fokozattal súlyosabb helyzet kialakulásáról értesültünk. Ezért a Kormány 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelete alapján (az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (III.)) Küngös község területére vonatkozóan az alábbi intézkedési tervet dolgoztam ki:

A vírus által legveszélyeztetettebb korosztály (70. életévüket betöltött lakosok) védelme érdekében a mai naptól önkormányzatunk feladata, hogy azon személyeknek, akik saját védelmük érdekében önként vállalják, hogy lakóhelyüket nem hagyják el, és erről az önkormányzatot tájékoztatják, ellátásáról gondoskodjon.

Javaslom és nyomatékosan kérem, hogy minden család, de különösön a 65. életévét már betöltött személyek és velük közös háztartásban élők vegyék komolyan a helyzet súlyosságát, és a higiéniai ajánlások betartásán túl törekedjenek a közösségi terek elkerülésére, a személyes érintkezések nélküli életmódra – azaz az otthon maradásra – a veszélyhelyzet elmúlásáig.

A fertőzési folyamatot alapos óvintézkedések mellett lassíthatjuk csak le, ezért Küngös Község Önkormányzata a falugondnok valamint az önkormányzati dolgozók bevonásával – lehetőség szerint kontaktus nélkül – kívánja biztosítani, hogy idős lakosainknak ne kellejen elhagyniuk otthonukat.

2020. március 18-tól, szerdától a Falugondnoki szolgálat keretében a bevásárlási, gyógyszer beszerzési illetve receptíratási feladatokban tud segíteni önkormányzatunk. Ezen kívül természetesen bármilyen más igény esetén mérlegelést követően igyekszünk megoldást találni.

Az igények beérkezését minden esetben telefonon várjuk a Hivatal 06-88/441-438-as vezetékes számára. A recepteket, bevásárló listát, gyógyszerigényeket kérjük, a kerítésen elhelyezett táskába tenni, ezeket falugondnokunk az ügyintézést követően ugyanilyen módon helyezi vissza, ezzel is elkerülve a vírus továbbterjedésének még a lehetőségét is.

Hermann Kitti falugondnok elérhetősége: 06-30/582-35-76.

Megnyugtató módon szeretnék megbizonyosodni arról, hogy minden érintett idős Lakosunk valamilyen módon segítséghez jut, ezért ma és holnap telefonon keressük önöket a Hivatalból és a következő kérdésekre szeretnénk választ kapni:

  • Igényli-e az önkormányzat segítségét a kialakult helyzetben?
  • Amennyiben nem igényli az önkormányzati segítséget, meg tudja-e oldani a felmerülő nehézségeket? Kivel/kinek a segítségével?

A Háziorvosi szolgálat felhívását kell még önökkel megosztanom:

A rendelőt személyesen senki ne keresse fel, mindenesetben telefonon egyeztessen rendelési időben a 06-30/582-35-71-es telefonszámon. A receptfelírások és gyógyszerkiváltás a meghirdetett menetrend alapján történik, de fokozottan ajánljuk a fent leírt falugondnoki személyes közreműködés igénybevételét az otthonmaradás segítése érdekében. 

Vigyázzunk egymásra és saját magunkra is!

Küngös, 2020. március 17.                                                             Szabó Gergely

  polgármester                                                                                           

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük